Η ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

vikiΟνομάζομαι Βίκυ Χαραλάμπους, γεννήθηκα στη Μόρφου, στην Κάτω Ζώδια, προέρχομαι από οικογένεια προσφύγων και ζω μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια.

Ανήκω και εγώ σε αυτή τη γενιά των άτυχων παιδιών που έζησαν τον καπνό και το μακελειό της απόβασης των Τούρκων, τους βομβαρδισμούς και την τραγωδία που ακολούθησε. Όπως εγώ έτσι και πολλοί από εσάς, έχουμε βαθιά χαραγμένες τις πληγές στο πετσί μας και νιώθουμε μέχρι και σήμερα στο μεδούλι την προδοσία του νησιού μας από τους πολιτικούς μας. Δεν ξεχνάμε ποτέ και δεν υπάρχει Κύπριος που δεν ανησυχεί ενδόμυχα κάθε μέρα ότι το ολοκαύτωμα μπορεί να ολοκληρωθεί εν μια νυκτί, εάν οι επικυρίαρχοι και επιβήτορες του πλανήτη αποφασίσουν ξαφνικά να ενεργοποιήσουν τις κοιμισμένες «νάρκες», οι οποίες ελλοχεύουν στην «νεκρή ζώνη» που χωρίζει το νησί-την πατρίδα μας- στα δύο.
Άσχημες αναμνήσεις, οδυνηρές εμπειρίες, οι οποίες γίνονται ολοένα και πιο δυνατές αντικρίζοντας την Κυπριακή Κυβέρνηση αλλά και τους εξωτερικούς διαμεσολαβητές που με τόση ευκολία, ανευθυνότητα και προδοσία χειρίζονται το τόσο καυτό θέμα. Ενώ το Σχέδιο Ανάν καταψηφίστηκε από τον Λαό, η ΤΡΟΙΚΑ και η νυν Κυβέρνηση της Κύπρου έφτασαν σε συμφωνίες και το νησί κατακρεουργείται και εμείς παραμένουμε απλοί θεατές. Φόβος μας είναι μήπως μέσα σε ένα βράδυ  τις ανακοινώσουν και θα πρέπει να τις υποστούμε όπως όλα τα άλλα δηλητήρια που αναγκαστήκαμε να χωνέψουμε τόσα χρόνια πριν!

Οι Κυβερνήσεις μας κωφεύουν και αρνούνται ν’ αποδεχτούν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα, που είναι και κατά πολύ καλύτερες από τις όσες προτάσεις έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα. Λύσεις όπου θα  γλίτωνε ο τόπος από τα μνημόνια της ντροπής που μόνο απελπισία μπορούν να φέρουν. Οι κυβερνώντες από ότι φαίνεται δεν έχουν ολοκληρώσει το ξεπούλημα της πατρίδος μας, το οποίο εμείς πολεμάμε με νύχια και με δόντια για να το σταματήσουμε.

Αντιθέτως όχι μόνο αγνόησαν τις προτάσεις μας αλλά μας κατασυκοφάντησαν, μας χλεύασαν και μας αποκάλεσαν τσαρλατάνους, απατεώνες και χρυσοθήρες, χρησιμοποιώντας τα φερέφωνα τους δημοσιογραφίσκους – αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους και αυτόκλητους προστάτες της πατρίδας, που έτρεξαν να σας σώσουν από τον απατεώνα Σώρρα και την ομάδα του λοιδορώντας τις προτάσεις σάμπως τους ζητήσαμε κάτι σαν ανταλλαγή.

Προσπάθησαν να μας φιμώσουν με κάθε μέσο. Ο Αρτέμης Σώρρας σύρθηκε στα δικαστήρια, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου όμως η δικαιοσύνη και η αλήθεια έλαμψε και αθωώθηκε. Αποδείχτηκε η αλήθεια της πρότασης, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους και άλλους τους τρομάζει. Δυστυχώς αγαπητοί μου, συνηθίσαμε οι κυβερνώντες στην πατρίδα μας, τους ήρωες και τους αγωνιστές, τους πραγματικούς δηλαδή πατριώτες, να τους στέλνουν στην κρεμάλα. Γιατί πάντα μας κυβερνούσαν αλλά και μας κυβερνούν ανθέλληνες στην ψυχή και στην καταγωγή και αυτό έχει αποδειχτεί. Ξεπουλάνε σήμερα τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τις μεθοδεύσεις των αφεντικών τους με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών αλλά παράλληλα μεθοδεύουν τον αφανισμό του Έθνους μας.

Ζούμε καθημερινά μια πρωτοφανή ασυδοσία και μια τεράστια προδοσία η οποία απεικονίζεται καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που και αυτά στο βωμό των συμφερόντων βομβαρδίζουν τον λαό με μηνύματα προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τα μνημόνια είναι η μόνη σωτηρία για τη χώρα μας, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα και έχουμε χρεοκοπήσει οδηγώντας μας έτσι στην απελπισία και στις αυτοκτονίες. Η βασική υποχρέωση της Πολιτείας θα έπρεπε να είναι η εξασφάλιση της Ελευθερίας και της Ευημερίας στην ζωή των Πολιτών. Μέλημά της θα έπρεπε να είναι η προστασία από τον οποιοδήποτε εχθρό (εξωτερικό- εσωτερικό, οικονομικό – πολιτικό – κοινωνικό), θα έπρεπε να περιφρουρήσει τα φυσικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες αλλά και την εξασφάλιση της ατομικής ελευθερίας του λόγου, της λειτουργίας και της ισοτιμίας και ισονομίας όλων, καθώς και να καλύψει τις καθημερινές μας ανάγκες.

Κάποτε μπορεί ν’ ακουγόταν ως συνομωσιολογία εάν κανείς τολμούσε να πει ότι οι πολιτικοί δεν υπηρετούν τον τόπο τους ως θεματοφύλακες, γιατί έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους. Σήμερα όμως θεωρούμε πως λειτουργούν ως υπάλληλοι ξένων κέντρων ενάντια των συμφερόντων μας.

Αν δείτε την Ορκωμοσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια κατά την Προσφώνηση της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη, θα καταλάβετε που στο καλό μας οδηγούσαν και εμείς κοιμόμασταν! «Αναλαμβάνετε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια Πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις. . Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί, με τη ψήφιση ενδεχομένως και της ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, . τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, . τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και . πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί, από νέες μορφές διακυβέρνησης». Δηλαδή, κατά την ορκωμοσία ενός Προέδρου, που λίγο πριν είχε παραλάβει το ιερό σκήπτρο της προεδρίας της χώρας και όπου είχε ορκιστεί να υπερασπιστεί το δίκαιο, την ανεξαρτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Δημοκρατία ακόμα και με την ίδια του την ζωή αν χρειαστεί, αποδέχεται να του εξηγεί η Μπενάκη, πριν αναλάβει ακόμα, ότι η εθνική κυριαρχία θα περιοριστεί υπέρ τρίτων, ότι θα έχουμε άγνωστης ταυτότητας διακυβέρνηση, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα παραβιάζονται από εξουσίες άγνωστες προς τον άνθρωπο και όλα αυτά τα αισχρά και που κανένας δεν σηκώθηκε να τους μαντρώσει και να τους βάλει εκεί που τους αρμόζει, στην κόλαση!

Τώρα θα ήθελα να σας εξηγήσω με απλά στοιχεία για το πώς έχει εξελιχτεί η Ελληνική οικονομία μετά την παρέμβαση της ΤΡΟΙΚΑΣ. Η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα που προέκυψε από την κακή διαχείριση των πολιτικών για δεκαετίες, τώρα με τις τελευταίες προσχεδιασμένες παρεμβάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της ΤΡΟΙΚΑΣ (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ), δια μέσου των εγκληματικών μνημονίων, ταυτόχρονα με την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, έχει οδηγήσει τους ανθρώπους στην απελπισία. Οι Μακροοικονομικοί στόχοι που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ και που υποχρεωτικώς έγιναν αποδεκτοί από την Ελληνική Κυβέρνηση, είχαν συμφωνηθεί σε γενικές γραμμές να περιλαμβάνουν: 1. την πλήρη απασχόληση, τις σταθερές τιμές, 2. ένα ικανοποιητικό ισοζύγιο πληρωμών και 3. τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Οι οικονομικοί στόχοι που τέθηκαν 1. όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν με επιτυχία αλλά 2. έφεραν την απόλυτη καταστροφή στην Ελλάδα.

3. Εδώ μπορείτε να δείτε τους πίνακες (που ακολουθούν) όπου φαίνονται με απλό τρόπο τα όσα έχουν εξελιχθεί κατά το διάστημα αυτό. http://issuu.com/ei-end/docs/economic-failure-imf-greece-short-6/1?e=12153882/8349244

4. Οι τιθέμενοι οικονομικοί πολλαπλασιαστές που είχαν χρησιμοποιηθεί στους υπολογισμούς του ΔΝΤ, δηλαδή οι οικονομικοί δείκτες που δείχνουν πόσο μειώνεται η Ανάπτυξη και το ΑΕΠ και του τι επιπτώσεις φέρουν τα μέτρα «Εξυγίανσης», που επί το πλείστον επικεντρώνονταν στις περικοπές για τις Δημόσιες Δαπάνες και στην αύξηση της φορολογίας, ενώ είχαν υπολογιστεί ότι για 1 μονάδα περικοπών ή/και 1 μονάδα αύξησης της φορολογίας, το ΑΕΠ θα μειωνόταν μόνο 0,5 μονάδες, αντί γι’ αυτό το 2013 ο πολλαπλασιαστής έφτασε στις 3.6 μονάδες! 5. Και επίσης, για την κάθε 1 μονάδα περικοπών, αυξάνεται η ανάγκη για εξωτερικό δανεισμό κατά 1.5 μονάδες! Και κατά το 1 Δις Περικοπών, η ανεργία έχει φτάσει στα επίπεδα των 60.000 (πραγματικός αριθμός) και η οποία αυξάνεται ανοδικά καλπάζοντας!  Άρα επιτεύχθηκε η «ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ»! Είναι τεκμηριωμένο πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι οικονομικοί στόχοι που τίθενται από την ΤΡΟΙΚΑ και την Κεντρική Κυβέρνηση για την εξυγίανση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι καθ’ όλα ανέφικτοι να υλοποιηθούν με επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θ’ αυξάνεται αντί να μειώνεται, το χρέος θα αυξάνεται αντί να μειώνεται, ο πολίτης θα επιβαρύνεται συνεχώς με παράλογες «εισφορές» και φορολογίες που στην ουσία είναι ανέφικτο να εισπραχθούν, οι καταθέσεις θα τίθενται σε συνεχή κίνδυνο, η ανεργία θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, το κόστος θα ανεβαίνει δραματικά, η χώρα θα δεσμεύεται, θα εξαρτάται και θα παραδίδεται όλο και περισσότερο στους δανειστές και θα έχει σίγουρο αποτέλεσμα στο να δημιουργηθούν πολλαπλοί κίνδυνοι για τη χώρα μας και για εμάς τους πολίτες γενικότερα.

Καταλαβαίνετε αγαπητοί μου, ότι μας λένε ψέματα και μας κρύβουν επιμελώς την αλήθεια μέχρι να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα και την υποδούλωση των χωρών μας στους τοκογλύφους δανειστές και τα όποια αφεντικά τους; Αποφασίσαμε να κάνουμε το καθήκον μας για να μπορέσει να γίνει εφικτή η ανάπτυξη και η αποδέσμευση των δεσμών της πατρίδας μας, για να ξαναλάμψει το μοναδικό Φως που μόνο αυτή διαθέτει στους αιώνες και να σταθεί με αξιοπρέπεια στο ύψος που της αρμόζει. Το μόνο μας Όραμα είναι η επαναφορά σε υγιή επίπεδα, μιας άλλης Ελληνικής χρυσής εποχής, η ιεράρχηση της κοινωνίας με μέτρο, χωρίς ακρότητες και υπερβολικό πλουτισμό, χωρίς καταστροφή της μεσαίας τάξης και εξαθλίωση και υποδούλωση της εργατικής τάξης. Επιδιώκει τη μάθηση, αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την εξέλιξη του ανθρώπου ατομικά, κοινωνικά και συμπαντικά.
Δουλεύουμε αφιλοκερδώς και συστηματικά για να δημιουργηθεί η βάση πάνω στην οποία θα μπορέσουμε όλοι να σταθούμε ώστε να επανεκκινήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που δεν θα χωράνε ανίκανοι πολιτικοί, ιεράρχες που καταστρατηγούν και καπηλεύονται τα δικαιώματα των πολιτών και πατάνε επί πτωμάτων, που υπερτιμούν τις δυνατότητες τους, που αθετούν τον όρκο τους, που δεν υπηρετούν πιστά το Σύνταγμα, που δεν σέβονται την ψήφο των πολιτών και την ανάθεση που τους έγινε για να τους αντιπροσωπεύσουν με σύνεση και σοβαρότητα κλπ.

Αγαπητοί Συμπατριώτες μου, Έλληνες και Κύπριοι αδελφοί στην ψυχή και στην καταγωγή, σας χρειαζόμαστε στο πλευρό μας, συμμάχους και συνοδοιπόρους στον αγώνα για τη σωτηρία και την απελευθέρωση της πατρίδας μας, για να μπορέσει να ξαναλάμψει το Φως. Ο Αρτέμης Σώρρας, έχει καταθέσει τα χρηματοοικονομικά εργαλεία με τα οποία μπορούν να δώσουν την αναγκαία ύλη για να μπορέσει να πολεμηθεί το κατεστημένο σύστημα. Έχει επιτευχθεί το 95 % και παραμένει το 5 %! Πρέπει να πιέσουμε την Κυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόταση, ή τουλάχιστον να προβεί στον έλεγχο και να φανερωθεί η αλήθεια. Σε αυτήν την ζωή δεν μπορεί να είμαστε τίποτε άλλο παρά Έλληνες. Και δεν εννοώ απλά πολίτες και υπήκοοι του Ελληνικού ή/και Κυπριακού Κράτους, αλλά θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε και από απλοί Πο-λίτες να μετατραπούμε σε Ενεργούς Οπ-λίτες δηλαδή ως ενεργοί Έλληνες στο πνεύμα, στις πράξεις και στην ψυχή. Είμαστε άτομα Ελεύθερα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γράφουμε το μέλλον του Ελλάνιου μας έθνους. Είναι υποχρέωσή μας, τιμή μας και καμάρι μας, ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να υπερασπιστούμε το δίκαιο και να διατηρήσουμε την εθνική μας υπόσταση. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ να πάρουμε τις ΖΩΕΣ μας πίσω. Είναι ΚΑΘΗΚΟΝ μας να φανερωθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ. Γιατί φοβούνται λοιπόν να προβούν στον έλεγχο; Τι πιο απλό από του να μπούμε στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας και να γίνει ο έλεγχος και να προωθήσουμε την πίστωση των χρημάτων; Σχετικά με την τράπεζα, σας εξηγώ πως αφού δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τον δικαιούχο, θα μπορεί να το υλοποιήσει εντός λίγων μόνο λεπτών. Και τα χρήματα θα ήταν στον λογαριασμό εντός 5 ημερών το πολύ! Γιατί λοιπόν δεν έρχονται να υλοποιήσουν τον ΝΟΜΙΜΟ τρόπο ελέγχου και πίστωσης; Γιατί η κυβέρνηση δεν απήντησε ΠΟΤΕ γραπτώς εάν δεν τους ενδιαφέρει; Σε ποιό νόμο τελικώς βασίστηκαν; Ότι έκαναν και ότι κάνουν δεν πρόκειται να μείνει χωρίς να κριθεί και να δικαστεί όταν φτάσει η σωστή η ώρα. Και τότε, θέλω να δω πως θα μπορέσουν να κρυφτούν και που θα πάνε;;; Δεν θα μπορούν ΠΟΥΘΕΝΑ να κρυφτούν. «Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύη εις την καρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης». Ιωάννης Καποδίστριας, 1776-1831, Έλληνας ηγέτης (σε συνομιλία με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη, λίγο μετά τον ερχομό του)

Καλή συνέχεια!

ΣΧΟΛΙΑ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s