ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» 21/9/2014)

Σχετικά με το άρθρο:
Η καταστροφική η πολιτική Αναστασιάδη / Σαμαρά που βασίζεται στον εξευμενισμό του θηρίου.
Βασικός στόχος της Τουρκίας είναι καταρχήν η εξαφάνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην συνέχεια η εξόντωση του ελληνικού στοιχείου στην Κύπρο.

Επ’ αφορμή αποστολής συγχαρητήριου επιστολής από Αναστασιάδη προς Ερτογάν, με κομιστή τον Ε. Βενιζέλο, δοθείσης της πάγιας θέσης της Τουρκίας να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Άγνωστη η τύχη της επιστολής καθόσον ο Ερτογάν συνεχίζει να αρνείται ότι παρέλαβε τέτοια επιστολή.
Κυκλοφορούν φήμες από τον λόφο του προεδρικού ότι ο Ερτογάν παρέλαβε την επιστολή και προφορικά ευχαρίστησε τον φίλο του τον Νίκο, αλλά παρακάλεσε τον Βενιζέλο να μην δώσει στην δημοσιότητα τες ευχαριστίες του. Θα ήταν αστείοι και χορατταδες εαν τα πράγματα δεν ήταν πάρα πολύ σοβαρά και επικίνδυνα ταυτόχρονα.

Σημ. Κατά την επίσκεψη Ερτογάν στα κατεχόμενα ο ίδιος επανέλαβε ότι στόχος της Τουρκίας είναι η δημιουργία 2 ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο.

Το άρθρο της ευρωβουλευτού Ε. Θεοχάρους στην εφημερίδα «Σημερινή» 21/9/2014 με εύστοχο και γλαφυρό τρόπο, ένας σωστός καταπέλτης θα λέγαμε, περιγράφει την καταστροφική πορεία που ακολουθεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας και κατά προφητικό τρόπο σκιαγραφεί το ζοφερό μέλλον του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Είναι γνωστό ότι η Ελένη Θεοχάρους αποτελεί τα μαύρο πρόβατο μέσα στον ΔΗ.ΣΥ.
Στην κα Θεοχάρους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το θάρρος και την τόλμη που επιδεικνύει.
Καθήκον κάθε πατριωτικά και ελεύθερα σκεπτόμενου πολίτη είναι να συνειδητοποιήσει τους υπαρκτούς κινδύνους που η πατρίδα μας διατρέχει και να πράξει αναλόγως.

Χαρακτηριστική η φράση της από τον Όρκο των Αθηναίων οπλιτών, ότι δηλαδή θα τιμήσει όπλα τα ιερά, «ότω αν στοιχήσω».

Ακολουθεί το άρθρο της Δρ. Ελένης Θεοχάρους.

theoxarous040624687Ο Πρόεδρος δεν θα έπρεπε να πάει στο δείπνο και στη συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη…

Συνεχίζεται ο εξευτελισμός και η αποδόμηση του Κυπριακού Κράτους με τη θρασυτάτη συμπεριφορά των νεοσουλτάνων της Άγκυρας και τη δική μας ατολμία και αναποφασιστικότητα. Ο Πρόεδρος δεν απέφυγε τον νεκρόδειπνο με τον Έρογλου και η ελλαδική αντίδραση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Ενώ έγινε χαλασμός κόσμου όταν υπέβαλα μιαν απλή ερώτηση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, σχετική με το τι έπραξε ή καλύτερα τι δεν έπραξε, ως όφειλε, η Ελληνική Προεδρία, όταν η Άγκυρα κατέθεσε στις 23 Ιουνίου του 2014 έγγραφο στο οποίο χαρακτηριζόταν η Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα και με το οποίο οι Τούρκοι διεκδικούσαν εθνικές μειονότητες στη Θράκη και στη Δωδεκάνησο, στην περίπτωση Νταβούτογλου το θέμα το πασπαλίσαμε με ζάχαρη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέφυγε τότε να απαντήσει για λόγους που δεν γνωρίζω, ωστόσο ο Υπουργός του, των Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος απέστειλε ρηματική διακοίνωση προς τη Λευκωσία, γεγονός που είχε να συμβεί από την εποχή της δικτατορίας. Για να με «μαζέψουν» και να με «αδειάσουν».

Δεν είμαι, ούτε θα γίνω υπόλογος σε κανέναν, επειδή υποστηρίζω τα δίκαια της Κύπρου και του Ελληνισμού. Και θα συνεχίσω να το πράττω μέχρι τέλους. Ότω αν στοιχήσω. Χωρίς τους συμβιβασμούς, που επιβάλλει ο κίβδηλος ρεαλισμός που μας οδηγεί σε αδιέξοδα και εξευτελισμούς. Και επιτρέπει στην Τουρκία να μη μας λαμβάνει υπόψη. Να μη μας σέβεται. Να καγχάζει με τους ακίνδυνους λεονταρισμούς μας. Διότι, η Τουρκία, ερμηνεύει την «διαλλακτικότητα» της ελληνικής πλευράς ως αδυναμία.

Ακόμη και όταν μετά την εκλογή του νέου Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όστις συμπεριφερόμενος ως Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επισκέφθηκε στο πρώτο του ταξίδι την κατεχόμενη Κύπρο, αντί να γίνει σκληρό διάβημα διαμαρτυρίας, εστάλη από τον Κύπριο Πρόεδρο συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Τον ταχυδρόμο ανέλαβε να επιτελέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και άρχισαν μάλιστα οι διαρροές στον Τύπο, για το πόσο θετική ήταν αυτή η εξέλιξη. Μέχρι που ο Ερντογάν μας άφησε σύξυλους. Ουδέποτε, είπε, έλαβε συγχαρητήρια επιστολή.

Και όχι μόνο. Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να μας λένε κατάμουτρα ότι η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη νομιμοποίηση του ψευδοκράτους μέσα από την εκ του μηδενός ίδρυση και αναγνώριση δύο ισοτίμων κρατών και με την τουρκική συγκυριαρχία εφ’ όλης της νήσου! Ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου ενεστώτος.

Προτού συνέλθει το παρ’ ημίν φιλο-Ερντογανικό λόμπι από την ψυχρολουσία, ακολούθησε δεύτερη. Την περασμένη Τρίτη, πριν από τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, αφίχθη στα κατεχόμενα ο Μεγαλοπρεπής νέος Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Εκτίμησή μου είναι πως ο Πρόεδρος δεν θα έπρεπε να πάει στο δείπνο και στη συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη. Βεβαίως δεν έγινε καμιά ρηματική διακοίνωση προς την Τουρκία, η οποία προχωρεί χωρίς κόστος και στην ΕΕ και διεθνώς.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το κλίμα μεταστρέφεται. Επειδή πίστευα ότι έπραττα το ορθό και θα συνεχίσω να το πράττω, ρώτησα την νέα Ύπατη Εκπρόσωπο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς λόγια με τα οποία έθεσα την ερώτησή μου στον Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το έγγραφο Τσαβούσογλου και την επίσκεψη Ερντογάν. Μου είπε δεν γνωρίζει και υποσχέθηκε να απαντήσει σύντομα.

Αναμένουμε την απάντησή της. Κατήγγειλα, επίσης, την Τουρκία ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες επισκέψεις των Ερντογάν και Νταβούτογλου στην κατεχόμενη Κύπρο. Και υποστήριξα ότι η ΕΕ δεν μπορεί να τηρεί δυο μέτρα και δυο σταθμά, δηλαδή από τη μια να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, να διατρανώνει ότι «οι εισβολείς δεν μπορούν να επιβάλλουν πολιτικές» και να ζητά σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών, την κατίσχυση του διεθνούς δικαίου, την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό της αρχής της αυτοδιάθεσης των λαών, ενώ, από την άλλη, να χαϊδεύει το τουρκικό τέρας που δημιουργήθηκε από την ανοχή και της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας.

Οι συνάδελφοί μου κατανόησαν αυτήν τη θέση. Το θέμα είναι να την κατανοήσουν τόσο η Λευκωσία όσο και η Αθήνα. Από την άλλη, τουρκικές αντιπροσωπίες από τα κατεχόμενα και την Άγκυρα αλωνίζουν κυριολεκτικά το Κοινοβούλιο καθημερινά και παραπληροφορούν -κυρίως τους νέους ευρωβουλευτές- βασιζόμενες στην τουρκική ερμηνεία των συμφωνηθέντων στις συνομιλίες.

Η δική μας πλευρά, επειδή προβάλλει για εσωτερική κατανάλωση μεταξύ ημών αυτά που νομίζει ότι έχουν συμφωνηθεί με τους Τούρκους, επαναπαύεται. Η ελληνική και η κυπριακή πλευρά για χρόνια ζουν με την ψευδαίσθηση πως θα εξημερώσουν το θηρίο. Αφελής και επικίνδυνη πλάνη. Το τέρας δεν ηρεμεί. Εξαγριώνεται και περιμένει την ευκαιρία να καταβροχθίσει και να εξαφανίσει από τον χάρτη και την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Ελληνισμό από τον τόπο μας.

Η πολιτική του εξευμενισμού έχει παταγωδώς αποτύχει. Συνεπώς, επειδή πιστεύω πως όλοι σχεδόν κατάλαβαν ότι πρέπει να πολεμήσουμε για τη διατήρηση στη ζωή και της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού, ας αλλάξουμε έστω και την υστάτη τη συμπεριφορά μας απέναντι στο νεο-οθωμανικό υβρίδιο.

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Ευρωβουλευτής

ΣΧΟΛΙΑ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s