ΣΥΝΑΨΕΙΣ

Στο μυαλό του Μ. Παπακώστα

Στις συναντήσεις που είχα πρόσφατα, επί της ευκαιρίας των Χριστουγέννων, εάν εξαιρέσω 2-3 μεμονωμένες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όταν ανοίχτηκε το θέμα των 50Δις απογοητεύθηκα σχεδόν με όλους και εθύμωσα . Σίγουρα, δεν περίμενα να το φιλοσωρρίσουν στον βαθμό που κάναμε μείς και ούτε περίμενα να σωρριαστούν ευθύς αμέσως με τα πρακτικά της δίκης στις 28 Ιουνίου που τους έδειξα. Ανέμενα όμως, έστω μια ή δύο λογικές απορίες, με σκοπό τον διάλογο και όχι τον πόλεμο.
Φυσικά τις επόμενες μέρες, στις συναντήσεις που είχα με Σωρραίους, το αναλύσαμε και αφού τους καταλάβαμε, καταλήξαμε.

Οι άνθρωποι που εκστομίζουν την λέξη «μούφα», «σωτήρες» και «πίστη» για το θέμα των 50ΔΙΣ, μπαίνουν στην κατηγορία Παπακώστα. (Αν και ο Παπακώστας είναι σαφώς ανώτερος από αυτούς σε νοητικό επίπεδο. Και θα τολμίσω να πω ότι, ίσως.. κατα βάθος και χωρίς να το ξέρει ο κ. Παπακώστας είναι κρυπτό-Σωρραίος)
Διότι σε κάθε συζήτηση που διαφωνούσα με τους συνομιλητές μου, περίμενα τουλάχιστον, στο τέλος να μου πουν: «Ίσως να μην καταλαβαίνουμε τι μας δείχνεις με αυτά τα έγγραφα και να μην καταλαβαίνουμε αυτά που μας λες για τα παρασκήνια της πολιτικής εξουσίας.»
Βασικά ακριβώς αυτή ήταν και η κατάληξη της ανάλυσης του Μιχάλη Παπακώστα σε αυτή την τηλεφωνική παρέμβαση, αμέσως μετά την συνέντευξη του κ. Αρτέμη Σώρρα στο ράδιο «Λόγος» της Κύπρου.

Θυμάμε, σε μια περίπτωση, η λέξη «μούφα» ακούστηκε δυστυχώς και από έναν γνωστό δικηγόρο. Αυτός είχε διαβάσει τα posts του Γιαλτουρίδη στην ιστοσελίδα του Ιγνατίου και εγώ είχα διαβάσει τα πρακτικά της απόφασης του δικαστηρίου 28/6/2013, που είχα πάρει απ΄ευθείας από το δικαστήριο.
Επίσης, ο δικηγόρος της παρέας, σε μια στιγμή είπε την φράση «δεν πιστεύω ρε φίλε».  Άκου, του είπα, η «πίστη» είναι για τους θεολάγνους και αν θέλεις να κάνεις τέτοιου είδους συζητήσεις να μιλήσεις με την γιαγιά μου, η οποία πιστεύει ότι ο παπάς στην εκκλησία πίνει όλο το υπόλοιπο κρασί που θα περισσέψει από την Θεία κοινωνία και δεν μεθά.
Όσο για την λέξη «σωτήρας», του είπα, «αν ήταν σωτήρας δεν θα χρειαζόταν αυτή την στιγμή εσύ και εγώ να έχουμε αυτή την γελοία κόντρα.» Η απόδειξη ότι δεν είναι «σωτήρας» είναι ότι χωρίς να ενεργοποιηθείς εσύ όπως εγώ σε αυτό το θέμα, τότε τίποτα δεν θα μας σώζει.

Υπάρχει το «εργαλείο» που λέγετε «λογική» και πρέπει να πω ότι με όσες πληροφορίες έχουμε, ανάλογα το χρησιμοποιούμε. Οι υπόλοιποι είτε εξυπηρετούν προσωπικά και άλλα συμφέροντα είτε δεν έχουν τις πληροφορίες να δουλέψουν το εργαλείο λογική.

Όσο για τον Μιχάλη Παπακώστα, είμαι σίγουρος ότι μόλις απαντήσει την απορεία που είχε στο τέλος, θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα της σωτηρίας.

ΥΓ
Κάποιος είχε πει.. «ο Σώρρας δεν είναι σωτήρας γιατί δεν υπάρχει σωτηρία εδώ που φτάσαμε»
Ενδιαφέρουσα άποψη θα έλεγα αλλά θα δούμε.
Προς το παρών, ώσπου υπάρχει έστω και ένας συνέλληνας ή μια συνελληνίδα, να στέκει μαζί με τον Σώρρα, τότε συνεχίζουμε να μας σώσουμε.
______________________________________________________________________________________

ΝΕΟΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (In a nut shell κα Aλευρά)

ΡΟΔΟΝ FM 95 Σέρρες – http://ei-end.blogspot.com/2013/12/
Ακούστε την ουσία της δημοσιογραφικής συνέντευξης από την δημοσιογράφο κα Αλευρά. Γενικώς μια φλου κατάσταση.

One comment

  1. Miltos Anastasiadis: Κυκλοφορούν άπειρες σαχλοειδήσεις άλλες πονηρές άλλες βλακώδεις λόγω άγνοιας και ανοησίας ταυτόχρονα. Είναι πλέον ανυπόφορο να απαντώ συνεχώς με νόηση σε ανυπόστατα ηλίθια ευφυολογήματα που εξάλλου κυκλοφορούσαν και πριν 3-4 χρόνια και απαντώνται όχι από έντεχνο λόγο (που παρεξηγείται, παρερμηνεύεται και διαβρώνεται-λασπώνεται από έμμισθους ή ανόητους επιτήδειους) αλλά από απλά γεγονότα. Κάποιοι φτάνουν και στο σημείο να μεταφέρουν επίτηδες τα γεγονότα παραποιημένα έως παντελώς αντεστραμμένα και διεστραμμένα με ξεκάθαρο σκοπό την πλήρη αστοχία στην αναζήτηση της κάθε αλήθειας.

    Ευτυχώς δημιουργήθηκε ιστότοπος για όσους δεν αρέσκονται σε δεύτερες και τρίτες απόψεις αλλά επιθυμούν πρώτη άποψη, την δική τους. Καλά τα νέα λοιπόν σε όσους δεν παρακολουθούσαν εξαρχής αλλά και σε όσους κάθε φορά ψάχνουν να βρουν τί συνέβη, πού και πότε..

    Όταν τα γεγονότα μιλούν μόνα τους:
    https://sorrasgegonota.wordpress.com/

ΣΧΟΛΙΑ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s